Veel gestelde vragen

Hoe lang heb ik garantie?

Op alle artikelen hebt u 3 jaar garantie. Een uitzondering hierop vormen alle elektrische delen en componenten.
Die garantieperiode is 1 jaar.Kijk voor aanvullende informatie in onze algemene voorwaarden.

 

Moet ik naar u toe komen?

Voor wat betreft specifieke informatie en advies bent u steeds welkom bij ons te Valkenswaard, of komen wij -op afspraak- naar u toe. Voor service en garantie en eventuele inbouw hebben wij een breed netwerk van bekwame en betrouwbare verdelers. Wij laten u graag zelf de keuze!

Adviseert u ook bij de aanschaf van auto’s?

Wij verkopen uiteraard geen voertuigen. Natuurlijk zijn sommige voertuigen beter geschikt voor uw gebruik dan andere. Wij bieden u graag ook op dit terrein onze expertise aan. Het kan immers zijn dat wij aan dingen denken, die tijdens de inbouw van belang kunnen worden. Een goed voorbeeld is de technische installatie. Bij aanschaf is de meerprijs voor een extra zware dynamo (alternator) slechts een geringe meerprijs, die wel extra energie kan opwekken voor het opladen van een later te plaatsen de extra batterij van uw CoolBox.

Waar zijn jullie gevestigd?

Onze toonzaal is gevestigd in Valkenswaard (Nederland) en we hebben een steunpunt in Ravels (België). Daar bent u zeer welkom voor advies. De montage kan plaatsvinden bij onze verdelers. In elke provincie van Nederland en België hebben wij een lokale partner die u daarmee graag van dienst is.

Wat is het verschil tussen een Vloerladesysteem en een Auto-Apotheek?

Het assortiment van het Beks Original-Line vloerladesysteem omvat 3 verschillende breedtes, 4 verschillende hoogtes en 10 verschillende dieptes.

 • Breed: 30, 40 & 60
 • Hoog: 17, 32, 47 & 62
 • Diep: 60, 75, 90, 105, 120 ,135, 150, 165, 175 & 190

Zoals u ziet is er vooral in de diepte een zeer groot assortiment. Dat maakt de Beks vloerladesystemen zeer geschikt voor langere dieptes, zoals die bij bestelwagens beschikbaar zijn en natuurlijk voor de Belgische lichte vracht voertuigen.

De Beks Braveur-Line Auto-Apotheek heeft 3 verschillende breedtes, 1 vaste hoogte en 4 verschillende dieptes.

 • Breed: 91, 101 & 111
 • Hoog: 62 (zonder eventuele accessoires)
 • Diep: 50, 60, 70 & 80

De afmetingen maken de Auto-Apotheek vooral geschikt voor personenauto’s en jeeps.

Kan een CoolBox op de batterij van mijn auto worden aangesloten?

In theorie kan dat natuurlijk. Al onze CoolBoxen kunnen op 12 volt worden aangesloten en kunnen dus in de sigarenaansteker worden ingeplugd. Bij sommige auto’s is dat een constante spanning en bij andere is dat afhankelijk van de stand van het contactslot.

Een 100% betrouwbare elektrische installatie (en dus een 100% betrouwbare koeling) vraagt om een extra batterij. Omdat de periode van rijden (dat de automotor dus draait) niet altijd afdoende is om de extra batterij te vullen, is het soms aan te bevelen om van buiten af te laden. Dat kan door een stekker aan de buitenzijde van de wagen te verbinden met het stopcontact bij u thuis of op de praktijk. Uiteraard adviseren wij dan wel steeds om een startblokkering aan te laten brengen, om wegrijden met de stekker nog in het stopcontact te voorkomen!

Is de temperatuur van de CoolBox instelbaar?

Elke CoolBox wordt vooraf door ons getest. Omdat uw medicamenten uiteraard niet mogen bevriezen, staat de thermostaat van de CoolBox standaard ingesteld op 5 graden Celsius. U kunt natuurlijk ook een andere temperatuur instellen, als u dat wilt!

Heeft de Beks Braveur-Line ook een gekoelde versie?

De Beks Braveur-Line Auto-Apotheek is in de grootste diepte (90 cm diep) leverbaar met een actieve koeling. De lade linksonder is dan als koellade uitgevoerd. Overigens kan ook de complete unit voorzien worden van isolatiemateriaal.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een separate Beks CoolBox erbij te plaatsen.

Is jullie systeem zwaar?

De systemen worden opgebouwd uit verschillende materialen. Het Beks Original-Line vloerladesysteem is opgebouwd uit lichtgewicht hout, aluminium, roestvast staal en kunststof. De Beks Braveur-Line Auto-Apotheek wordt opgebouwd uit aluminium, kunststof en speciale lichtgewicht sandwich panelen.

Het gewicht is dus laag, maar we doen geen concessie op kwaliteit. In de technische gegevens is steeds per complete unit het totaalgewicht beschikbaar.

Hoeveel gewicht mag in elke lade?

Het laadvermogen van elke individuele lade van het Beks Original-Line vloerladesysteem is 100 kg en van de Beks Braveur-Line Auto-Apotheek 40 tot 60 kg. Het gewicht moet gelijkmatig over de lade worden verdeeld.

Hoeveel gewicht mag er bovenop het Beks vloerladeysteem?

Boven op het Beks vloerladesysteem mag in principe hetzelfde gewicht worden geladen als wat het laadvermogen is van uw wagen. Wel kan het aan te bevelen zijn, om bij zware puntbelasting te kiezen voor een extra dikke bovenplaat, of een extra tussenschot (3 x 40 breed in plaats van 2 x 60 breed). Wanneer u steeds zware belading wilt meenemen, overleg hierover dan al tijdens de aankoop.

Is de afdekplaat van het Beks vloerladesysteem al op maat gemaakt?

Als afdichting / afdekking van de bovenkant van het Beks vloerladesysteem leveren wij een rechthoekige houten plaat. Deze is gemaakt van een 12 mm watervast verlijmde beton multiplex. Eventueel kun je daar klepdeksels in kiezen, zodat het eerste vak in de bovenste lades toegankelijk is, met gesloten lade. Dat is soms makkelijk als de ruimte rond het voertuig beperkt is.

Links en rechts naast het ladesysteem bevinden zich meestal de wielkasten van de auto. Om een volledig vlakke vloer te krijgen, moet de hoogte van uw ladesysteem afdoende zijn om boven de wielkasten uit te steken. Met behulp van de meegeleverde dragers, kunt u dan zowel links als rechts een passtrook voorzien. Deze moet in het voertuig zelf op maat worden gemaakt. De 2 passtroken zijn van hetzelfde materiaal als de bovenplaat.

Is een combinatie van beide Beks producten mogelijk?

Een combinatie van de  beide systemen is perfect mogelijk, zolang het past in een wagen. Onderin kunnen dan de lange lades van de Beks Original-Line worden geplaatst, met daar boven op een Beks Braveur-Line Auto-Apotheek.

 

Hebben de lades standaard tussenschotten?

De lades van de Beks Original-Line worden geleverd met standaard 1, 2 of 3 tussenschotten. Dit is afhankelijk van de lengte van de lade.

 1. tussenschot voor lades van 60, 75 of 90 diep
 2. tussenschotten voor lades van 105, 120, 135 of 150 diep
 3. tussenschotten voor lades van 165, 175 of 190 diep ( 1 voorgemonteerd en 2 los geleverd)

Hoeveel vakverdelingen gaan er in een lade?

In de Beks Original-Line vloerladesystemen kunt u afhankelijk van de lengte van de lade 1, 2 of 3 vakverdelingen plaatsen.

 1. vakverdeling in een lade van 60, 75 of 90, waarbij er steeds ook een vrije ruimte overblijft waarin geen verdeling past.
 2. vakverdelingen in een lade van 105, 120 of 135, waarbij er steeds ook een vrije ruimte overblijft waarin geen verdeling past.
 3. vakverdelingen in een lade van 150, 165 of 175, waarbij er steeds ook een vrije ruimte overblijft waarin geen verdeling past.
 4. vakverdelingen in een lade van 190

Het bovenstaande geldt voor de aluminium en kunststof vakverdelingen en voor de mix van opbergbakjes. De foam en de Black-Cat antislip matten zijn voor de volledige lengte van de lades voorzien.

Kan de foam zelf op maat worden gemaakt?

Een foam inleg voor in een lade is steeds opgebouwd uit meerdere lagen. Zo is de FoamA30, 40 of 60 in totaal 6 cm dik. De onderste laag wordt meestal niet uitgesneden en is 1 cm dik. De middelste laag is 2 cm dik en de bovenste laag is 3 cm dik.

Neem een papier wat de exacte maatvoering heeft van de vloerplaat van de betreffende lade. Leg hierop de artikelen die je in de foam wilt uitsnijden en trek de omtrek hiervan over. Door de tandjes van een wipzaag of decoupeerzaag weg te slijpen, ontstaat een mesje waarmee je de delen kunt uitsnijden.

Uiteraard hebben wij hier voldoende ervaring mee en zullen dit graag voor u uitvoeren!

Nog andere vragen of onduidelijkheden?

Neem contact met ons op:

Tel:  +31(0)40 760 01 72

Info@beksforvets.com

Of kom langs:

Goudenrijderhof 8
5551 VJ  Valkenswaard
Nederland