Gasdichte Beks maatwerk kast met aluminium binnenmantel

Het vervoeren van vloeibare stikstof voor het transport van preparaten en/of sperma is een delicate zaak. Natuurlijk zit de stikstof in speciale vaten, maar bij lekkage is het probleem in potentie dodelijk!

 

De kast aan de linkerzijde is aan de binnenzijde volledige voorzien van een aluminium mantel. Ook het ladefront is voorzien van een dubbel rubber. De sluiting is volledig aan de buitenzijde voorzien. Er is hierdoor een gasdichte omgeving gecreëerd, bij atmosferische druk. De kast past uiterlijk nagenoeg in het standaard Beks-gamma, getuige de normale lade die rechts van de “gaskast” is afgebeeld.

Op deze foto is de aluminium binnenmantel goed zichtbaar. Ook is hier de sluiting met een valslot zichtbaar, juist onder de handgreep. De standaard Beks-sluiting kan niet worden toegepast, omdat het dan niet goed mogelijk is om een gasdichte omgeving te creëren.

In dit geval is de lade die rechts van de “gaskast” is afgebeeld voorzien van 2 x een A-lade in plaats van 1 x een B-lade. De “Gaskast” kan in combinatie met elke gewenste andere Beks lade worden toegepast.